Här på Albano tar vårt team av legitimerade veterinärer och tandsköterskor emot hundar och katter för avancerad tandvård. Vi tar även emot hundar och katter i riskgrupp för alla typer av tandåtgärder.

Också våra sällskapsdjur behöver träffa tandläkaren ibland. Faktum är att drygt 75% av alla djur har någon gång drabbas av tandproblem, men du kan förebygga många problemen med god munhälsa.

På Albano tar vi emot hundar och katter i riskgrupp eller för avancerad tandvård. Djuret behöver först ha träffat en allmän veterinär som gjort en första bedömning av tänderna och tagit prover och liknande som behövs inför ingreppet. Vi hänvisar enklare åtgärder till AniCuras kliniker Hässelby Veterinärpraktik, Gärdets Djurklinik, Roslagens Smådjursklinik och Värmdö Djurklinik.

Vad kostar det?

Inför ett besök till tandmottagningen försöker vi alltid att lämna en preliminär kostnad för behandlingen, men det händer att vi upptäcker mer som behöver åtgärdas när djuret väl är sövt. Om så är fallet kontaktar vi dig och det är därför viktigt att vi har ett telefonnummer där du kan nås hela dagen. Vid omfattande åtgärder så som tandextraktioner kan behandlingen behöva delas upp på mer än ett tillfälle.

 

Ett gott råd: borsta tänderna

Idag är de flesta människor noggranna med sin egna munhygien och vi känner till hur tändernas tillstånd påverkar det allmänna välbefinnandet, både fysiskt och psykiskt. Tyvärr är det inte alltid så att vi är lika noga med tandvården på våra sällskapsdjur.

Tjänster på tandmottagningen

Tandbehandling

Tandsjukdom är ett vanligt problem hos både hundar och katter. Cirka 80 % av vuxna djur har någon form av tandproblem, men det kan vara svårt att upptäcka om hunden eller katten lider av tandvärk.

Välkommen att kontakta oss för information och tidsbokning

Kontaktuppgifter hittar du här