Under 2019 håller Tandmottagningen på Albano stängt pga sjukhusets ombyggnation. Vi hänvisar till AniCuras kliniker Hässelby Veterinärpraktik, Gärdets Djurklinik, Roslagens Smådjursklinik, Värmdö Djurklinik, samt till Järfälla Djurklinik och Sollentuna Djurklinik som också ligger på norra sidan Stockholm.

Också våra sällskapsdjur behöver träffa tandläkaren ibland. Faktum är att drygt 75% av alla djur har någon gång drabbas av tandproblem, men du kan förebygga många problemen med god munhälsa. Välkommen att besöka Tandmottagningen med ditt djur för alla tandrelaterade problem och förebyggande åtgärder! Telefon vxl 08-505 304 00 eller e-post albano.tandmottagning@anicura.se.

Det är fortfarande vanligt att tänderna enbart ses över i samband med att hunden eller katten behöver vård för någon annan åkomma eller ska vaccineras. Är djuret friskt för övrigt blir det inte av att gå till veterinären enbart för rengöring och översyn av tänderna. Det kan dock vara att rekommendera en årligen hälsokontroll av sin hund och sin äldre katt som inkluderar tandkontroll.

Vad kan vi hjälpa till med?

På Tandmottagningen träffar du veterinärerna Cathrine Ericson  (föräldraledig 2018), Dana Kunesova, Paulina Jakus, Annika Kozok , Karolina Enlund och Kajsa Dalunde samt deras team av legitimerade djursjukskötare.

Vi utför i huvudsak följande tjänster:

Vad kostar det?

Inför ett besök till tandmottagningen försöker vi alltid att lämna en preliminär kostnad för behandlingen. Men det händer att vi upptäcker mer som behöver åtgärdas när djuret väl är sövt. Om så är fallet kontaktar vi dig och det är därför viktigt att vi har ett telefonnummer där du kan nås hela dagen. Vid omfattande åtgärder så som tandextraktioner kan behandlingen behöva delas upp på mer än ett tillfälle.

Inför en PTR

Inför en PTR - Professionell tandrengöring under narkos - på ditt djur får du som djurägare skriva på ett intyg där du godkänner följande:

Ett gott råd - borsta tänderna.

Idag är de flesta människor noggranna med sin egna munhygien och vi känner till hur tändernas tillstånd påverkar det allmänna välbefinnandet, både fysiskt och psykiskt. Tyvärr är det inte alltid så att vi är lika noga med tandvården på våra sällskapsdjur.

Bästa och enklaste sättet till god munhälsa hos ditt djur är att borsta tänderna. Börja invänjningen redan när djuret är litet genom att få titta i munnen. Skynda långsamt.

I början behöver du inte använda en tandborste utan kan nöja dig med fingertuta eller en kompress på fingret.
Försök att göra det hela lustbetonat med mycket beröm, uppmuntran och kanske en liten godbit, som du gör vid till exempel kloklippning och pälsvård.

I butiken på Albano finns ett bra urval av tandborstar, fingertandborstar och munvårdsprodukter som är speciellt anpassade för våra sällskapsdjur, men det går lika bra med en mjuk barntandborste. Fråga gärna butikspersonalen om råd!

Välkommen att boka tid hos våra tandveterinärer!