Vi vet idag att risken för sjukdomar som diabetes och ledsjukdomar minskar om hunden och katten är normalviktiga. Vi vet också att övervikt i många fall påverkar livslängden negativt. Därför erbjuder vi individuellt anpassade viktminskningsprogram på Djursjukhuset Albano.

Lagom är bäst

Det är lätt att bli hemmablind när det gäller det egna djurets vikt. Hullet kan smyga sig på så gradvis att du helt enkelt inte är medveten om att det har övergått till att bli övervikt. Du kanske märker att ditt djur är mindre aktiv än tidigare, men ofta är han eller hon lika pigg  som vanligt och det gör hullbedömningen ännu svårare.

Varsam viktminskning med Albanos viktminskningsprogram

För att ditt djur ska återfå lämplig vikt krävs oftast att du ger ett dietfoder. Det är en viktig åtgärd i viktminskningsprogrammet.

Innan ett program inleds är det viktigt att en veterinär undersöker djurets allmäntillstånd. Efter veterinärkontrollen träffar ni - du och ditt djur - en kostrådgivare som berättar om foder och motion. Du får rekommendationer om matportioner, rutiner och motionsvanor.

Under viktminskningsprogrammets gång får du komma in och väga ditt djur med regelbundna intervaller. Kostrådgivaren hjälper dig så att djuret går ner i vikt i lagom takt.

Ett viktminskningsprogram inklusive veterinärkontroll, genomgång med kostrådgivare och ett års regelbundna besök för viktkontroll kostar 850 kr.

Hör av dig om det här låter intressant! Kontakta vår kostrådgivare Cecilia Höglund, Anicura Djursjukhuset Albano tel 08-505 304 06.