Rehabiliteringsmottagningen

Efter en skada eller operation är rehabilitering en mycket viktig del av behandlingen. Vi på Anicura Albano erbjuder anpassad behandling och träning med legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter 6 dagar i veckan!

På Rehab finns legitimerade sjukgymnaster/legitimerade fysioterapeuter; Pernilla Gråberg, Annelie Parker, Anna Eriksson, Amanda Syrén och Sara Lindman. Läs mer om oss här!

Du kan ringa till oss på tiderna nedan, telefon 08-505 304 87. 
Måndagar och torsdagar: 9.00-9:30
Tisdagar och onsdagar: 12.00-12.30
Fredagar: 10.00-10.30 

I nära samarbete med djursjukhusets ortopeder och neurologer sätter vi upp en individuell behandlingsplan för varje patient.

Vi arbetar också med friska hundar som till exempel behöver träning och återhämtning efter tävling. Fråga oss gärna om individuella träningsupplägg!

Till hjälp har vi ett stort urval av redskap att använda vid behandlingar, bland annat en Water Treadmill (se nedan),  vibrationsplatta, laser, TENS (transkutan elektrisk stimulering), pilatesbollar, cavaletti och akupunkturnålar.

Water Treadmill – vattengymnastik på löpband

I vår Water Treadmill får din hund (eller katt!) anpassad vattenträning som kan användas både som rehabilitering efter skada eller sjukdom och i förebyggande, upptränande syfte.

Vattengymnastiken är en kontrollerad och skonsam träningsform. Vattennivån och hastigheten på bandet anpassas beroende på skada, ålder och dagsform hos patienten. Vattnet avlastar lederna och ger ett motstånd som ökar med hastigheten på rörelsen. Träningen är avslappnande samtidigt som den på ett effektivt sätt bygger upp muskulatur.

Vattengymnastik passar även för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka och/eller gå ner i vikt. Läs mer om våra viktminskningsprogram här.

Första besöket

När du kommer till oss första gången får du träffa en av våra leg. sjukgymnaster/leg. fysioterapeuter som förklarar hur skadan påverkar ditt djur, samt vad det kan innebära för framtiden.

Vi undersöker skadan och går igenom:  

Hos oss går det bra att komma på enstaka besök eller köpa klippkort för fem eller tio besök. Klippkortens gilitighetstid är ett år från utfärdande och gäller för ett djur.

Friskvårdskontroll

Friska och aktiva sällskaps- och tävlingshundar är också varmt välkomna till oss för genomgång av leg. sjukgymnast/fysioterapeut. Vi undersöker din hunds rörelser, muskulatur och leder. Vi analyserar undersökningsfynden utifrån vilken aktivitet din hund utför och ska klara av att utföra samt informerar dig som djurägare om ev behandlings- och träningsalternativ som bäst lämpar sig för din hund.

Rehabmottagningen har telefontid enligt nedan:
Måndagar och torsdagar: 9.00-9:30
Tisdagar och onsdagar: 12.00-12.30
Fredagar: 10.00-10.30

Telefon 08-505 304 87!
Välkommen att höra av dig med frågor och funderingar!