Varje år behandlas ett stort antal hundar och katter med ortopediska skador och sjukdomar på AniCura Djursjukhuset Albano. Hos oss får ditt djur ett engagerat omhändertagande genom hela processen, från utredning och diagnostik till operation och eftervård. I Albanos operationsteam ingår bland andra Annika Bergström (Leg Vet, Dipl ECVS, Specialist i kirurgi, veterinärmedicine doktor) och Matthias Pruss (Leg Vet, Specialist i kirurgi).

Ett rutinerat ortopedteam

Albanos Ortopedteam behandlar patienter med många olika problem från rörelseapparaten. Tillväxtrubbningar, höftledsdysplasi, patellaluxation, diskbråck, ledbandsskador, frakturer och artros är exempel på skador och sjukdomar som våra patienter söker vård för. Många djur kommer via remiss hit med svårdiagnostiserade hältor och behov av mer avancerad behandling.

Det krävs förstås stor noggrannhet och erfarenhet för att ställa rätt diagnos. De veterinärer du möter hos oss  har genomgått vidareutbildning i hältor hos hund och har både rutin och erfarenhet.

Vi utför de allra flesta ortopediska ingrepp. Många av dessa kan åtgärdas med artroskopi - titthålskirurgi - utan att behöva öppna upp leden, en teknik med många fördelar. Patienten får oftast snabbare läkning och bättre prognos jämfört med ett motsvarande ingrepp där leden öppnas upp.

Nära samarbete med rehab

Ett ortopediskt ingrepp bör för bästa resultat följas av en individuell rehabiliteringsplan. På Albano följer vi upp alla patienter i nära samarbete mellan veterinär och sjukgymnaster på vår rehabiliteringsmottagning.

Vi har en välutrustad, modern rehabiliteringsmottagning med legitimerade sjukgymnaster som samarbetar nära med våra hältveterinärer.

Vi tar ansvar för ditt djurs behandling och vård, från diagnos till friskförklaring och erbjuder alltid uppföljning och kvalificerad rehabilitering. Du får ett skräddarsytt rehabprogram med råd, hemövningar och rehabilitering på djursjukhuset och våra sjukgymnaster finns med hela tiden som stöd.

Välkommen att kontakta oss för information och tidsbokning

Kontaktuppgifter hittar du här