Vid ögonmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano undersöker, diagnostiserar och behandlar vi de allra flesta ögonrelaterade problem hos hund och katt.

Ögonskador kan uppstå av yttre våld mot huvud och ögon, men det finns också en rad ögonsjukdomar som inte är orsakade av yttre påverkan. En del kan också vara ärftligt betingade.

Om du misstänker att ditt djur har fått en skada eller sjukdom i ögat bör du alltid kontakta veterinär för undersökning. Även en skada som initialt förefaller vara enkel kan vid felaktig eller ingen behandling leda till bestående synnedsättning eller blindhet. Du bör därför söka veterinärvård om djuret är svullet runt ögat och/eller visar symptom på smärta (kniper med ögat eller att ögat tåras), men också om ögat ser konstigt ut (t.ex ändrat färg) eller om det verkar som om djuret ser sämre.

 

Ögonteamet på Albano

Ansvarig veterinär vid Ögonmottagningen på AniCura Djursjukhuset Albano är Titti Sjödahl-Essén, oftalmolog, specialist i ögats sjukdomar hos hund och katt. I ögonteamet ingår också leg. veterinärerna Josefin Hållbus, Sara CarlssonTove Hansen och Katarinah Jonzon.

Titti Sjödahl-Essén och Josefin Hållbus är också auktoriserade ögonlysare. 

Christa Akola

Matilda Äng, djurvårdare

Lena Bergström-Eriksson, legitimerad djursjukskötare

Emma Lundberg

Faktablad i pdf-format

Här kan du ladda ner faktablad i pdf-format med information och råd sammanställda av våra ögonspecialister.

Välkommen att kontakta oss för information och tidsbokning

Kontaktuppgifter hittar du här