liten brun chihuahua hund i narkos

Vid Albanos Neurologimottagning finns specialistkompetens och bästa tekniska resurser att undersöka, utreda, diagnostisera och behandla alla neurologiska sjukdomstillstånd.

Vi diagnostiserar och behandlar neurologiska tillstånd hos hund och katt

En del symtom på sjukdom i nervsystemet hos hund och katt är medfödda medan andra kan uppstå till följd av traumatiska skador eller infektiösa och/ eller inflammatoriska sjukdomar. Olika sjukdomstillstånd kan ge likartade symtom som t ex förlamning, svaghet, ostadighet och kramper. Till de vanliga neurologiska sjukdomarna hör epilepsi och diskbråck.

Vid Neurologimottagningen arbetar dedikerad personal, veterinärer med specialistkompetens och erfarna sköterskor. Här finns de flesta tekniska hjälpmedel som kan behövas vid neurologiska utredningar och behandlingar. En av Sveriges två neurologer med europeisk specialistkompetens, Cecilia Rohdin, arbetar här. Albano är också det enda djursjukhuset i Sverige som har veterinärer med specialistkompetens inom såväl neurologi, som bilddiagnostik och kirurgi. 

AniCura Djursjukhuset Albano har ett flertal kirurger med kompetens att operera diskbråck, vilket innebär att vi i regel har möjlighet att ta emot patienter som blivit akut förlamande. Exempel på övrig neurokirurgi som utförs här är operation av lumbosakral stenos, arachnoidal divertiklar, stabilisering av kotfrakturer eller luxationer,samt vissa typer av hjärntumörer.

Även AniCura Epilepsicentrum, som erbjuder rådgivning kring och behandling av epilepsi hos hund och katt, har sitt fäste på AniCura Djursjukhuset Albano.

Här får ditt djur helt enkelt bästa förutsättningar.

Nära samarbete med rehab

Rehabilitering kan i många fall vara en viktig del i behandlingen. På AniCura Djursjukhuset Albano finns en välutrustad, modern rehabiliteringsmottagning, bemannad av legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter i nära samarbete med våra övriga avdelningar. Vi tar ansvar för ditt djurs behandling och vård. Från diagnos till friskförklaring och erbjuder alltid uppföljning och kvalificerad rehabilitering. Du får ett skräddarsytt träningsprogram med råd, hemövningar och rehabilitering på djursjukhuset och våra sjukgymnaster finns med er hela tiden som stöd.

Välkommen att kontakta oss för information och tidsbokning

Kontaktuppgifter hittar du här