Här hittar du mer information inför ett besök på beteendemottagningen. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka en tid.

2022-03-28 - Just nu har vi ungefär 2 månaders väntetid för en beteendeutredning. Du kan fortfarande fylla i formuläret nedan. Du hamnar då i en väntelista och kommer att bli kontaktad för bokning av tid, men väntetid kommer att förekomma.

Ett nybesök till Beteendemottagningen är 45 min långt. Vi diskuterar igenom era ifyllda svar på frågeformuläret och hur er situation ser ut. Därefter gör vi en undersökning efter er hunds förutsättningar och avslutar med en plan hur vi ska gå till väga framåt.

Vi kommer tillsammans med dig som djurägare hjälpa till att läsa av din hunds signaler under besöket för att så stressfritt som möjligt undersöka hunden.

Ofta kan distraktioner som godbitar och leksaker hjälpa för att underlätta undersökningen. Därför vill vi att hunden kommer hungrig till besöket. Ta gärna med favoritgodiset eller en kul leksak.

Om hunden blir för stressad eller rädd kommer vi avbryta undersökningen och boka om till en annan dag med en ny plan för hur hanteringen ska gå till, ex. att hunden får sedering (lugnande). Att lyssna på hundens signaler och inte gå över gränsen är A och O.

Är det så att du redan nu vet med dig att det finns en risk att din hund blir så rädd att den försöker bitas vid undersökningen kommer hunden behöva ha munkorg på sig som du som djurägare tar på. För allas säkerhets skull. Det finns att låna hos oss men ta gärna med egen om ni har en.

Då ett besök hos veterinären ofta är jobbigt för hunden är det bra om hunden har så mycket tålamod kvar som möjligt. Försök kom i god tid inför besöket och lämna gärna hunden i bilen vid ankomstregistrering om hunden är trygg i bilen. Sköterskan ringer när det är eran tur och tar direkt in er på rummet när det är eran tur.

Besvara frågeformuläret nedan så ringer en sköterska upp för tidsbokning inom ungefär en vecka. 

Inför bokning till beteendemottagningen

Får hunden några mediciner eller kosttillskott i dagsläget?
Har hunden tidigare fått några mediciner/kosttillskott?