Vi som jobbar på Beteendemottagningen brinner för att hjälpa hundar och deras ägare att få en mer harmonisk och fungerande vardag.

Vi erbjuder besök till ett team av veterinär och sköterska som är utbildade inom beteendeproblem, medicinering av dessa samt hantering av rädda och stressade djur på kliniken.

Har du en hund vars beteende begränsar er vardag eller har stora rädslor för exempelvis ljud, andra hundar, människor etc. kan Beteendemottagningen vara något för er.

Tillsammans diskuterar vi igenom era problem under besöket och hjälper till att samla en helhetsbild av situationen. Har inte du som djurägare redan kontakt med en duktig hundtränare hjälper vi till att rekommendera instruktörer som jobbar evidensbaserat och som har gedigen erfarenhet för att ni ska få verktyg och hjälp.

Vi hjälper till med oro- och ångestdämpande medicinering till din hund om vi tror att den kan vara hjälpt av det. Det är alltid som ett komplement till träning, aldrig som enda lösning på ett problem, men det kan vara en fantastisk hjälp när träningen inte riktigt når hela vägen fram.

Vi hjälper inte till med träningsschema men vid behov kan ”första hjälpen”-råd ges för att undvika farliga situationer i vardagen tills ni får kontakt med en instruktör som kan hjälpa er vidare.

Tänk på att försöka utreda och utesluta fysiska besvär, ex. magproblem eller smärtproblematik hos din lokala veterinär innan ni kommer för att få ut så mycket av besöket till oss som möjligt.

Vad innebär det att vara Fear Free-certifierad?

Certifieringen tillhandahålls av Fear Free Pets och konceptet startade i USA.

Utbildningens syfte och mål är att den som klarar certifieringen får kunskap om hundars- och katters kroppsspråk, hur man kan anpassa miljön (ljud, doft, värme/kyla, ljus etc.) för att minska stress och rädsla hos djuret när de vistas på kliniken, hantering av redan rädda hundar och katter och mycket mer.

Utbildningen och konceptet ”Fear Free” finns att läsa om på www.fearfreepets.com

Mer information och tidsbokning

Klicka här