AniCura Djursjukhuset Albano är ett av Sveriges främsta akutdjursjukhus. Vi kan ta emot akut sjuka eller skadade djur utan tidsbeställning under samtliga våra öppettider, men ring om möjligt innan så att vi kan ge ditt djur bästa vård när ni kommer in. Det finns alltid minst en, oftast två eller tre veterinärer som arbetar i team med djursjukskötare för att ta emot och behandla eller akut operera ditt djur vid akut sjukdom eller skada.

Öppettider

Akutmottagningen håller öppet vardagar 07:00-22:00, helgdagar 10:00-22:00

Vid begränsat akutintag

Ibland drabbas vi av omständigheter som gör att vi behöver begränsa vårt akutintag till att enbart ta emot djur med livshotande tillstånd.

Exempel på direkt livshotande tillstånd där man alltid ska söka vård:

Är du osäker på om ditt djurs tillstånd behöver träffa veterinär direkt kan du kontakta AniCura-appen för bedömning. Appen finns i AppStore och Google Play och heter helt enkelt ”AniCura”. Besök i appen är kostnadsfritt för alla, med eller utan försäkring.

Om våra veterinärer i appen bedömer att ditt djur behöver komma in till vår akutmottagning direkt kommer de remittera dig in till oss.

Närakut på Gärdet

Vardagar kl 8-17 kan du också vända dig till Närakuten på AniCura Gärdets Djurklinik  tfn 08-505 102 00.

Nattetid

Nattetid hänvisar vi till AniCura Regiondjursjukhuset Bagarmossen, öppet dygnet runt, tfn 08-505 303 00.

Om ditt djur kan bära på smitta

Har du ett djur med hosta, diarré, kräkning eller klåda ber vi dig att behålla ditt djur i bilen till dess att det är din tur. Detta för att undvika eventuell smittorisk.

Löpande bevakning av ditt djurs tillstånd

Från och med mottagningen i väntrummet och hela tiden därefter gör vi kontinuerligt bedömningar av ditt djurs hälsostatus. Våra specialistteam kan hantera alla typer av akuta skador och sjukdomar på ett effektivt och säkert sätt.

Det kan förekomma väntetider

Ibland är patienttillströmningen stor och det kan tidvis uppstå väntetid på akutmottagningen. Ring därför helst innan du kommer hit, då djur som är allvarligt sjuka eller skadade prioriteras vid inskrivningen. I övrigt tar vi hand om djuren i tur och ordning. OBS! För akuta besök debiteras alltid en jouravgift.

IVA - intensivvårdsavdelningen

Mycket svårt sjuka patienter som behöver utökad bevakning läggs in på Albanos  avancerade intensivvårdsavdelning (IVA). Här finns personal tillgänglig dygnet runt och djuret står under ständig observation.