Viktig information till våra besökare

Med anledning av COVID-19 har vi på AniCura Djursjukhuset Albano ändrat våra rutiner, då vi måste begränsa antalet besökare som kommer in i våra lokaler. Vi vill hålla oss friska så vi kan fortsätta ha verksamheten öppen och ta hand om era djur. Vi vill även att ni ska känna er trygga när ni kommer hit med era djur.

Senast uppdaterad 24 februari 2021, se senaste uppdateringarna längst ner på sidan. 

En djurägare per djur är välkommen in

Vi vill hålla nere antalet personer som vistas i våra lokaler. Det innebär att endast en djurägare per djur är välkommen in, det gäller även i receptionen och butiken.

Innanför huvudentrén har vi satt upp handsprit och munskydd som du får använda under ditt besök hos oss.

Digitala nummerlappar

Om du inte vill komma in för att ta en nummerlapp kan du ta en digital nummerlapp via en QR-kod vid entrén. Du får då ett meddelande när det är din tur och du kan antingen komma in eller vänta utanför entrén så kommer vi ut.

Munskyddskrav

Vi som arbetar här är i nära kontakt med väldigt många djurägare varje dag. Därför måste alla som besöker oss bära munskydd under hela besöket. Munskydd hittar du i entrén eller vid någon av våra munskyddstationer runtom i huset.

Vi har infört detta krav för att göra allt vi kan för att vi ska hålla oss friska, så vi kan fortsätta ta hand om sjuka djur. Tack för visad förståelse!

Besök inte oss om du har sjukdomssymtom

Be någon annan komma in med ditt djur eller ta hjälp av vår AniCura-app. Har du ett akut sjukt djur och måste komma hit själv, ring oss innan så vi kan hämta upp ditt djur utomhus med skyddsutrustning.

Följ hänvisningarna för att hålla avstånd!

Vi måste, så långt det är möjligt, genomföra besöket på avstånd från dig som djurägare.

I undersökningsrummen har vi markerade områden där vi vill att du som djurägare uppehåller dig under besöket, även medan vi undersöker och behandlar ditt djur. Du kan även få vänta kvar i väntrummet medan vi undersöker och behandlar ditt djur. Vi håller tät kontakt med dig även om du inte följer med in i behandlingsrummet och ofta brukar undersökning och behandling gå bra utan husse och matte, precis som på vår vårdavdelning.

Hur närvarande du får vara vid besöket beror också på vilken veterinär och sköterska du träffar, du vi har personal som tillhör riskgrupp för COVID-19. Vår målsättning är att besöket ska kunna genomföras så säkert som möjligt för både dig, ditt djur och oss i personalen.

Våra riktlinjer i korthet

Om du inte följer med in kan ett besök se ut så här

 

Kontaktuppgifter och övriga upplysningar

Vi vill även förvarna om att vi ej tar emot kontanter och att direktreglering med försäkringsbolagen tar längre tid än normalt. 

Mer information ges vid besökstillfället. Du kan även ringa oss på 08-505 304 00 om du har frågor inför ditt besök.

Är du intresserad av att handla i vår butik men inte vill gå in kan du ringa vår butikspersonal på 08-505 304 10 så hjälper de dig. Du är välkommen in i butiken om du är helt frisk. 

Våra kontaktuppgifter:

Telefon: 08-505 304 00

Öppettider: Måndag-fredag 07-22, lördag-söndag 10-22

Kontaktuppgifter till butiken:

Telefon: 08-505 304 10

Öppettider: Måndag-fredag 07-22, lördag-söndag  10-22

Foderbeställningar kan även göras till vår mail: albano.foderbestallning@anicura.se

Vi gör detta för att minimera smittorisken både för er och våra medarbetare. Vi bär alla ett individuellt ansvar att inte bidra till smittspridning. Hjärtliga tack för visad hänsyn!

 

Senaste uppdateringar

2021-02-24: Om du inte vill komma in i och ta nummerlapp kan du ta en digital nummerlapp.

2021-02-14: Vi har, efterkontakt med länsstyrelsen, kommit fram till att vi inte råder under pandemilagens maxantal men vidtar fortfarande alla åtgärder vi kan för att undvika trängsel.

2021-01-11: Max 10 besökare får vistas samtidigt i receptionen och butiken.

2020-11-01: Vi utökar munskyddskravet till att gälla hela vår verksamhet.

2020-10-21: Vi inför krav på munskydd för besökare till akuten. Förtydligat besök oss inte om du har sjukdomssymtom och lagt till följ anvisningarna för att hålla avstånd.

2020-09-11: En djurägare per djur är välkommen in, vi genomför besöket på avstånd från dig som djurägare. 

2020-06-01: Film om hur ett besök kan se ut bakom kulisserna har lagts till.

2020-05-12: Lagt till ord från djurägare som besökt oss under dessa omständigheter.

2020-05-11: Uppdaterat med en beskrivning av hur ett besök kan gå till.

2020-05-03: Nu genomför vi även besöken på vår akutmottagning så långt som möjligt utan dig som djurägare närvarande. Vi har uppdaterat med ett nytt dokument för akuten här ovan.

2020-04-30: Förtydligat att vår butik är öppen och att du är välkommen in om du är frisk.

2020-04-08: Katter bör transporteras till sjukhuset i kattbur. 

2020-04-07: Kom ihåg kläder efter väder! 

2020-04-05: Vi vill i största möjliga mån genomföra besöket utan dig som djurägare fysiskt närvarande. Uppdaterat med våra riktlinjer för respektive verksamhet.