Viktig information till våra besökare

Med anledning av COVID-19 har vi tillfälligt ändrade rutiner då vi måste begränsa antalet besökare som kommer in i våra lokaler. Vi vill hålla oss friska så vi kan fortsätta ha verksamheten öppen och ta hand om era djur. Vi vill även att ni ska känna er trygga när ni kommer hit med era djur.

Senast uppdaterad 1 juni 2020, se senaste uppdateringarna längst ner på sidan. 

För dig som besöker oss på akuten eller på en bokad tid måste vi, så långt det är möjligt, genomföra besöket utan dig som djurägare fysiskt närvarande vid själva undersökningen eller på avstånd från dig som djurägare.

Har du ett djur som verkligen behöver dig som stöd kan vi göra undantag, men ofta brukar besöket gå bra även utan matte eller husse, precis som på vår vårdavdelning.

För dig som kommer till vår rehabmottagning kommer du få närvara fysiskt vid besöket, men vi kommer hålla oss på avstånd. Det känns märkligt, men nu vet du varför.

Ett besök kan se ut så här

Du anländer med ditt djur till Albano och EN person går in och anmäler sig i receptionen (om du tillhör riskgrupp kan du ringa oss på förhand så möter vi upp er i bilen istället). 

Receptionen kommer kontrollera att vi har ett aktuellt telefonnummer till dig och var du sitter och väntar. Vårt nya "gröna väntrum" är populärt under soliga dagar. Vi har även ett antal tält uppsatta som du kan vänta i.

När det är dags för besök kommer en sköterska ringa upp dig och komma ner för att hämta ditt djur vid entrén. Ibland kommer veterinären ner och hämtar ditt djur och pratar lite kring sjukdomshistoriken. Om det är sköterskan som hämtar ditt djur kommer veterinären ringa upp dig kort därefter för att stämma av sjukdomshistorik, eventuella medicineringar, plan för besöket och kostnadsinformation.

Ditt djur undersöks i ett av undersökningsrummen på vår poliklinikmottagning och sköterska och veterinär jobbar i team med ditt djur för största möjliga omsorg och behandling av ditt djur. Oftast går detta alldeles utmärkt och vi hanterar alltid rädda djur med katt- och hundvänliga metoder.

Om ditt djur behöver undersökas vidare med t.ex. röntgen eller ultraljud, kan det bli aktuellt att vi lämnar ut ditt djur till dig igen så ni tillsammans får vänta utomhus/i bilen tills vi har möjlighet att genomföra vidare undersökning. Då kommer vi och hämtar ditt djur igen.

När undersökningen är klar kommer veterinären ringa upp dig igen och meddela plan. Du kommer även få ett skriftligt råd inför vården och den fortsatta utredningen och behandlingen av ditt djur. Sköterska lämnar hem ditt djur utanför entren och du får ett kvitto som kan visas upp för receptionen vid betalning. 

Katter bör transporteras till sjukhuset i kattbur. 

Våra riktlinjer för respektive verksamhet

Om du kommer till en bokad tid

Om du kommer in akut

Om du besöker vår rehabmottagning

Om du har ett djur som ska opereras

Våra riktlinjer i korthet

Ord från djurägare som besökt oss med dessa rutiner

"Vill ge en stor eloge till AniCura Albano som opererade Xi tisdags. Deras rutiner kring lämning av hundar utomhus, fikaplats ute för oss ägare, personal som kom ut på parkeringen och hämtade hundarna så att man kunde ha avstånd. Världens finaste som tog med X också, klappade och gosade med henne på en gång, det känns bra i hjärtat när man lämnar sin hund i andras händer. Att en veterinär ringde efter arbetstid på fredagen och en i dag söndag kväll för att höra hur hon mådde, hur såret såg ut, hur hon gick, hur hon åt och hur vi hade det hemma med mattor och avgränsningar tycker jag visar på mycket stort engagemang för sin patienter. Det är dyrt att operera djur och jag är medveten om att just AniCura har varit granskade just kring detta. Men ingen skugga ska falla på de som arbetar där, de är guld värda ❤"

"Snabb och proffsigt mottagande, mycket bra rutiner i Coronatider, Superbra återkoppling av veterinärer som har hanterat min hund, mycket tacksam och glad över att de ringde två gånger efter operationen, gjorde mig som djurägare väldigt tacksam och mycket lugnare. Det är många frågor man har men som i alla fall inte jag kom på att fråga när jag hämtade hunden. Så sammantaget, otroligt proffsig och varmt bemötande."

"Snabb och konsekvent hantering. Strukturerat omhändertagande under Corona-tider som kändes helt naturligt trots att kontakten mestadels skedde över telefon och SMS."

"Ett stort plus för hur Albano hanterar kunder nu i Coronatider👍"

Kontaktuppgifter och övriga upplysningar

Vi vill även förvarna om att vi ej tar emot kontanter och att direktreglering med försäkringsbolagen tar längre tid än normalt. 

Mer information ges vid besökstillfället. Du kan även ringa oss på 08-505 304 00 om du har frågor inför ditt besök.

Är du intresserad av att handla i vår butik men inte vill gå in kan du ringa vår butikspersonal på 08-505 304 10 så hjälper de dig. Du är välkommen in i butiken om du är helt frisk. 

Våra kontaktuppgifter:

Telefon: 08-505 304 00

Öppettider: Måndag-fredag 07-22, lördag-söndag  10-22

Kontaktuppgifter till butiken:

Telefon: 08-505 304 10

Öppettider: Måndag-fredag 07-22, lördag-söndag  10-22

Vi gör detta för att minimera smittorisken både för er och våra medarbetare. Vi bär alla ett individuellt ansvar att inte bidra till smittspridning. Hjärtliga tack för visad hänsyn!

 

Senaste uppdateringar

2020-06-01: Film om hur ett besök kan se ut bakom kulisserna har lagts till.

2020-05-12: Lagt till ord från djurägare som besökt oss under dessa omständigheter.

2020-05-11: Uppdaterat med en beskrivning av hur ett besök kan gå till.

2020-05-03: Nu genomför vi även besöken på vår akutmottagning så långt som möjligt utan dig som djurägare närvarande. Vi har uppdaterat med ett nytt dokument för akuten här ovan.

2020-04-30: Förtydligat att vår butik är öppen och att du är välkommen in om du är frisk.

2020-04-08: Katter bör transporteras till sjukhuset i kattbur. 

2020-04-07: Kom ihåg kläder efter väder! 

2020-04-05: Vi vill i största möjliga mån genomföra besöket utan dig som djurägare fysiskt närvarande. Uppdaterat med våra riktlinjer för respektive verksamhet.

2020-04-03: Vi utför för tillfället inga kastrationer.