Ny veterinär med lång erfarenhet inom branschen

Djurkliniken i Katrineholm välkomnar veterinär Kjell Andersson till Kliniken i Katrineholm.

Kjell Andersson är en mycket omtyckt veterinär som närmast kommer från AniCura i Finspång. En klinik som han själv startade år 1993 och drev tillsammans med sina kollegor. 2014 valde han att sälja kliniken till AniCura och i augusti 2019 började Kjell att jobba hos oss i Katrineholm.

Redan som barn visste Kjell att han ville bli veterinär. Hans pappa hade en jakthund som Kjell ofta var ute med och tidigt tyckte han att det var spännande med vård av djur. Allt detta under hans uppväxt i Katrineholm.

Vid 23 års ålder började Kjell att studera till veterinär i Uppsala och har sedan examen 1988 jobbat som veterinär. Han började sin karriär som vikarierande distriktsveterinär i Katrineholm och hann sedan med att jobba som distriktsveterinärvikarie i både Västerbotten, Dalsland och på Gotland. I början av karriären var han mest inriktad på lantbrukets djur.

1993 valde Kjell att öppna egen veterinärklinik i Finspång, ett strategiskt läge då det inte fanns någon annan klinik på orten. På veterinärkliniken i Finspång anställde Kjell en Leg. Djursjukskötare vid namn Tamás. Även Tamás har börjat jobba hos oss i Katrineholm under våren 2019.

"Tamás och jag har haft ett bra och troget samarbete under de senaste 5 åren och det känns roligt att vi nu fortsätter att jobba tillsammans i Katrineholm. Tamás är alltid steget före och han är väldigt bra på att hämta hem ny kunskap, säger Kjell."

I Katrineholm är vi väldigt glada över att ha både Kjell och Tamás på plats på kliniken. De sprider både glädje och delar med sig av kunskap samtidigt som de får ny input av befintlig personal.

När vi frågar Kjell om receptet till att bli en duktig och uppskattat veterinär svarar han ödmjukt.

"Med åren blir man bra på att lyssna och att anpassa åtgärder efter djurets bästa och vad djurägaren vill. Både att kunna kommunicera och lyssna är en viktig del av veterinäryrket. Med mycket erfarenhet växer man i sin roll."

Kjell tycker det är roligt att jobba med akuten, där det går fort och man kan göra stor skillnad på lite tid. Han är även duktig på mjukledskirurgi och tänder. Han har specialkompetens inom komplicerade extraktioner och rotfyllningar.

"Att få behandla en gammal hund med tandproblem och sedan se livsglädjen de får tillbaka efteråt är riktigt roligt."

Text: Rebecca Wrigby
Bild: Rebecca Wrigby
Publicerad 2019-08-29