Varmt välkommen in till oss!

Boka tid för en undersökning av ditt djur då vi har mottagning efter tidsbeställning.

Ta med försäkringsbrev, stamtavla/vaccinationsintyg och eventuellt pass.

Om ditt djur misstänks ha en smittsam sjukdom (kräkningar, diarré, utvärtes parasiter, svåra sårinfektioner) ska du låta djuret vänta utanför medan du anmäler din ankomst. Därefter får du komma in på baksidan och intill ett avskilt rum.

Att tänka på!

Hundar ska alltid hållas kopplade. Oftast är hundar väldigt glada och livliga och vill hälsa på allt och alla, men tänk på att andra djur och människor inte alltid uppskattar det. Ibland sitter det kanske ett djur som är rädd/nervös eller smärtpåverkad och inte vill hälsa på andra.

Har du en hund eller katt som är stressad eller lätt blir åksjuk inför bilresan hit?

Då rekomenderar vi att pröva ADAPTIL, ett feromon som ökar hundens trygghetskänsla. Finns att köpa som sprayflaska, spraya i bilen ca 15-20 minuter innan din resa för bästa effekt. Det finns även som halsband, kan bäras i ca 1 månad innan effekten går ur.

Läs mer om:

Katter är ofta stressade vid ankomt till veterinären. 

Att sitta i bur, åka bil och ny miljö, skapar en oro och otrygghet för din katt. Det du som djurägare kan göra för din katt är att låta den stå högre upp och inte direkt på golvet, då de vill kunna ha koll på så mycket som möjligt och föredrar att ha en högre position.   

Försök hålla din katt ostörd från andra djur och djurägare, annars är risken ännu större för stress och kan bidra till en försvårad undersökning.

Du kan använda dig utav feromonen Feliway och/eller zylkéne inför ditt besök, det gör att katten bättre kan hantera sin stress, blir mer tillgiven/harmonisk och kan då lugna sig bättre, detta fungerar då inte alltid på alla katter men kan vara värt ett försök!

 Läs mer om: