Vi utför i stort sett alla de operationer som inte kräver att djuret är inskrivet för stationärvård efter operationen. Skall ditt djur opereras får du i de flesta fall lämna ditt djur på morgonen och hämta det på eftermiddagen. På detta sätt hinner vi i lugn och ro ge premedicinering som får verka innan det är dags att söva och djuret hinner också få ytterliggare smärtlindring och vakna ordentligt innan det är dags för hemgång.
- Hundar och katter ska vara fastande från klockan 24:00 kvällen innan operationsdagen. Kaniner och gnagare ska däremot inte vara fastande, ta gärna med av deras eget hö, så att de har under vistelsen på kliniken.
- Djuret får dricka vatten fram tills inskrivning på kliniken.
- Vi är tacksamma om du badat ditt djur någon dag innan operation, eftersom det minskar infektionsrisken.
- Ge eventuellt tidigare ordinerad medicin som vanligt. Om ditt djur står på hjärtmedicin, rådfråga oss.
- Om tillståndet medger är det är bra om djuret kan rastas ordentligt innan inskrivningen på kliniken.
- Om ni har en krage sedan tidigare – ta gärna med den.
- Ta med försäkringshandlingar samt säg till i receptionen om ni vill att vi gör en direktreglering med ert försäkringsbolag. För en direktreglering tar vi en administrativ avgift på 100 kr per tillfälle.
- Vid inskrivningen kommer vi överens om en lämplig hemgångstid för ert djur.
- Eventuella avbokningar görs senast 24 timmar innan operationsdagen. Det går bra att avboka vi telefon eller e-mail. Ej avbokade tider debiteras.
- Narkosen anpassas alltid efter varje individ och dess förutsättningar. Om ditt djur är äldre eller av någon anledning bedöms vara i riskzonen tar vi gärna ett blodprov innan narkos för att kontrollera statusen på bland annat lever och njurar.