Leg. Veterinär

 
Under veterinärutbildningen arbetade jag de första åren extra som djursjukvårdare och de sista två åren som tillförordnad veterinär på Gästrike Djurklinik under Håkan Kasström.

Jag examinerades i december 2001 och började arbeta på Specialistdjursjukhuset i Strömsholm. Under en period 2012-2013 arbetade jag på Skara djursjukhus som chefsveterinär.

Under åren har jag fortbildat mig framförallt inom dermatologi, internmedicin, antibiotikaresistens och hygienrutiner. Bland annat har jag gått de tre avancerade europeiska utbildningarna inom dermatologi (ESAVS I-III) och kurser i Skinnklubbens regi (Swedish Veterinary Dermatologi Study Group).

Jag började min yrkesbana som undersköterska i Sverige i slutet av 1980-talet. Därefter arbetade jag som receptionist/sekreterare under 3 år i Fuengirola (Spanien) och under en period som djurvårdare på Animales Abandonadas Associacion, AAA, i Marbella (Spanien) vilket befäste beslutet att läsa vidare till veterinär.

Var med och startade AVC 2013 & det har varit fantastiskt roligt att bygga upp kliniken med alla medarbetare och djurägare! På fritiden blir det ridning, klättring och hundpromenader, varvat med filmer i soffan med familjen, där några av familjemedlemmarna är hundar och katter

Utbildning

Leg veterinär 2001

Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar 2007

Under utbildning till ämnesspecialist i dermatologi, hudsjukdomar.

Specialområde

Hygienansvarig, hud- och magtarmsjukdomar, antibiotikaresistens och hygienrutiner inom veterinärmedicin.