Leg. Veterinär

Jag studerade till veterinär i Uppsala och tog min examen 1998. Det första året arbetade jag framförallt som distriktsveterinär och  veterinärvolontär i Sydostasien, men började därefter arbeta på dåvarande Regiondjursjukhuset Strömsholm. 2004 blev jag specialist i hundens och kattens sjukdomar och 2007 fick jag AI-kompetens för hund, vilket innebär att jag inseminerar hundar. Under åren 2012-2018 var jag klinikchef på Vettris Västerås innan det var dags att byta hit till AVC.

Mina särskilda intresseområden är ultraljudsdiagnostik (buk) och de medicinska sjukdomarna, framförallt njur-  och hormonsjukdomar. Reproduktionen ligger litet extra varmt om hjärtat och det är roligt att kunna hjälpa till att få fram valpar till världen, om t ex avståndet är ett hinder. Det är också roligt att variera arbetet med att utföra allmän kirurgi.

Det känns som en förmån att få arbeta här på Aros VeterinärCentrum, att få vara en del av ett väl sammansvetsat och professionellt arbetslag, och dagligen få möjlighet att hjälpa till att göra livet bättre för ”våra” djur och djurägare.

Fritiden tillbringas gärna ute i naturen med familj, djur och vänner. Hundarna Pussel och Lyra följer gärna med mig på löprundor, medan katten Stina nöjer sig med att stanna hemma. 

Utbildning

Leg. veterinär examen 1998

Specialist i hundens och kattens sjukdomar 2004

AI-kompetens hund 2007

Specialområde

Internmedicin, ultraljud buk, artificiell insemination hund, reproduktion, endoskopi, allmän kirurgi.