Leg. Djursjukskötare

Jag är legitimerad djursjukskötare och en av inventarierna från Strömsholms djursjukhus där jag jobbade som veterinärassistent 1980-2013. Jag arbetade då på samtliga avdelningar innan min huvudsakliga sysselsättning blev nattjour. Att vara nattsköterska på ett stort djursjukhus innebär att man i samråd med veterinär och djurägare gör allt som behövs för det sjuka eller skadade djuret. Det innebär också att man tar hand om inneliggande patienter som kräver mycket vård.

Det här arbetet har varit otroligt stimulerande och utvecklande. Under alla år har det även blivit en del kurser, både interna och externa. På de senaste åren har fokus legat på akut- och intensivvård. Jag har svårt att peka ut ett område som extra roligt då charmen med yrket är mångfalden. Men måste jag så är det inte mycket som slår en problemförlossning som resulterar i levande valpar, lycklig tik och lättade djurägare!

Jag är hästtjej sedan barnsben och har bland annat haft och tränat galopphästar. Numera är jag ”bara” hästskötare. Jag bor på landet med en Jack Russel och två katter.

Specialområde

Personalchef