Vid en besiktning utförs en utförlig klinisk undersökning som dokumenteras på ett särskilt, standardiserat intyg. Syftet med besiktningen är att hitta tidiga tecken på sjukdom eller missbildning.

Västerås (AVC)

Olof Palmes Torg 10 723 34 Västerås
Hitta hit 021-474 90 70

En besiktning är rekommenderat vid ägarbyte, försäljning och ibland vid försäkring. Inför försäkring kan vissa försäkringsbolag kräva att se ett aktuellt besiktningsintyg, kontrollera med ditt försäkringsbolag vad som behövs.

Valpar ska alltid besiktigas inför försäljning, vid leveransdatum för besiktningsintyget inte vara äldre än 7 dagar.

Vid en klinisk undersökning kontrollerar veterinären bland annat ögon, öron, lymfknutor, hud och päls samt rörelseapparaten. I besiktningen ingår att studera hur djuret rör sig samt att lyssna på hjärta och lungor. Vid besiktning av hanhundsvalpar kontrolleras om testiklarna vandrat ner i pungen eller ej, testiklarnas vandring från bukhåla till pung kan ta upp till 6 månader och i vissa fall längre tid.

Är du inte sedan tidigare registrerad kund hos oss och önskar komma för besiktning och id-märkning av valpkull eller enstaka ung hundvalp, vill vi att du låter tiken till valparna följa med vid besöket. Detta är för att vi ska kunna se att det finns en svenskregistrerad tik som är mamma till valparna och att valparna inte kommit in i landen på felaktigt sätt. Detta gäller såväl renrasiga hundar som blandraser.

Vi hoppas att alla hunduppfödare har förståelse för detta. Vi gör det av yttersta välmening för att om möjligt bidra till en minskning av den explosionsartat ökande illegala införseln av hundvalpar till Sverige.

Västerås (AVC)

Olof Palmes Torg 10 723 34 Västerås
Hitta hit 021-474 90 70