Vi väkomnar en ny veterinär till kliniken

Under de kommande två månaderna kommer ni att få träffa ett nytt ansikte på kliniken. Det är Veterinär Emma Lillje som kommer att vara hos oss några dagar i veckan.

Veterinär Emma Lillje

I vanliga fall jobbar Emma på Hallstahammars veterinärstation men är bosatt i Arboga. Hon tog sin examen som veterinär 2006 efter att ha studerat på SLU i Uppsala. Tidigare har hon både jobbat hos distriktsveterinärerna och på Strömsholms djursjukhus. Hos oss i Arboga kommer Emma bara att jobba med smådjur men på sin egen klinik i Hallstahammar jobbar hon både med smådjur och med större djur, så som hästar och kor.

- Jag har alltid velat bli veterinär ända sedan jag var liten och det är roligt att kunna jobba med både små och stora djur. I Arboga blir det extra kul att fokusera mer på just smådjur under en tid, säger Emma.

Hos oss kommer ni att träffa Emma på vår Poliklinik där ni kommer in för bokade besök hos våra veterinärer. Emma behandlar de flesta djur med allt från skador och klåda till längre utredningar långvariga sjukdomar. Hon tycker framförallt att det är roligt att jobba med medicinpatienterna och internmedicin.

- Det är roligt att kunna följa ett djur under lång tid och se hur tillståndet förbättras. Ibland blir djuren också sämre och då kan vi behöva ändra något i medicineringen eller i kosten för att det ska bli bättre igen. Det är kul, då får jag en relation till både djuret och djurägarna, berättar Emma.

Till vardags bor hon på en hästgård i Arboga med massor med djur och sin familj. Här kommer en hel lista på Emma och familjens djur: 2 Jack Russel terrier, 2 stallkatter, 2 kaniner och 10 hästar.  Hästarna är ett stort intresse då hon på gården föder upp hopphästar. På sommaren tycker hon också att det är roligt att odla tillsammans med dottern i deras växthus.

Emma börjar jobba hos oss 1 februari och kommer sedan att vara på kliniken två dagar i veckan fram till 13 mars, vilket vi är väldigt glada för. Vi hälsar Emma varmt välkommen till kliniken och för besök av våra härliga djurägare.