Historik och verksamhet

Hässelby Veterinärpraktik grundades av Inger Karlsson 1977.

Hon drev ensam praktiken från 1977 till år 2002, då Inger och Ann Strander blev kompanjoner. Praktiken flyttade till nya, ljusa, rymliga lokaler. 

Praktiken har successivt fortsatt att växa och består nu av fem veterinärer och fem legitimerade djursjukskötare och två djurvårdare, telefonist, receptionist och en vaktmästare.

Till ytterligare hjälp har vi varje månad besök av en ögonspecialist som är behjälplig med ögonlysningar. 

I vår filial i Vinsta, Vinstamottagningen, har vi har drop-in till veterinär och sköterska på kvällstid för enklare, kortvariga sjukdomstillstånd, vaccinationer och kloklippningar.

 

Sedan 2017 har vi fördjupat vårt samarbete med både Albano- och Bagarmossens Djursjukhus genom att bli en del av AniCura. Vi ser stora fördelar med detta då vi nu kan erbjuda våra djurägare en bättre och snabbare möjlighet att ta del av båda djursjukhusens kompetenser, resurser och sjukhusvård. 

Vi har speciell kompetens inom hud och klådproblem, gynekologi och dräktighetsproblem, haltande hundar och katter, kirurgi och ögonsjukdomar, hjärtproblem och tänder.

Till vår hjälp har vi en modernt utrustad klinik med röntgen, ultraljud, en operationsavdelning för både enklare operationer och för led- och bukoperationer, en avdelning för tandvård, ett laboratorium för blod- och urinprover, en hudmottagning med mikroskopi av hud och öronprover, en fertilitetsmottagning med möjlighet för insemination, ögonundersökningar och ögonspeglingar.

Många av våra patienter behöver speciell kost eller kosttillskott, schampo och balsam, öronrengöring, etc. Detta hittar du i vår trevliga butik.