Historik och verksamhet

Hässelby Veterinärpraktik grundades av Inger Karlsson 1977.

Inger drev ensam praktiken från 1977 till år 2002, då Inger och Ann Strander blev kompanjoner. Praktiken flyttade till nya, ljusa, rymliga lokaler. 

Veterinärpraktiken har successivt fortsatt att växa och består nu av sex veterinärer och fem legitimerade djursjukskötare och fyra djurvårdare, telefonist, receptionist och en vaktmästare.

Till ytterligare hjälp har vi varje månad besök av en ögonspecialist som är behjälplig med ögonlysningar samt en hjärtspecialist som gör hjärtultraljud. 

Sedan 2017 har vi fördjupat vårt samarbete med både Albano- och Bagarmossens Djursjukhus genom att bli en del av AniCura. Vi ser stora fördelar med detta då vi nu kan erbjuda våra djurägare en bättre och snabbare möjlighet att ta del av båda djursjukhusens kompetenser, resurser och sjukvård. 

AniCura Hässelby veterinärpraktik har speciell kompetens inom hud och klådproblem, gynekologi och dräktighetsproblem, haltande hundar och katter, kirurgi och ögonsjukdomar, hjärtproblem samt tänder.

Till vår hjälp har vi en modernt utrustad klinik med röntgen, ultraljud och gastroskop. Vår operationsavdelning är anpassad för både enklare operationer och bukoperationer. Alla som sövs övervakas manuellt av erfarna narkossköterskor samt med hjälp av övervakningsutrusting.

Vi har en tandavdelning med digitalröntgen, modern tandutrustning som vi tar tandsten, polerar tänderna samt utför tandoperationer med.

Vårt laboratorium är utrustat för blod- och urinprover. Vi har ett modernt mikroskop där vi tittar på cytologier, hudskrap och öronprover. De proverna vi inte kan analysera på hässelby skickas till Bagarmossen eller andra externa laboratorium.

Många av våra patienter behöver speciell kost eller kosttillskott, schampo och balsam eller öronrengöring, etc. Detta hittar du i vår trevliga butik.