Patientavgifter ska normalt betalas i samband med att djuret lämnar kliniken efter sitt besök. Hos oss kan du betala med alla vanligt förekommande kredit- och betalkort. Vi är en kontantfri klinik.

För djur som varit inneliggande över dagen ska betalning ske vid hämtning av djuret. Eftersom det för dessa djur ofta rör sig om större belopp går det bra att få ett förhandsbesked via telefon före hämtningen.

Vi kan även hjälpa till med direktreglering av patientavgift med ditt försäkringsbolag mot en avgift (se särskilt avsnitt).

 

Direktreglering

Om ditt djur är försäkrat kan vi hjälpa dig att göra en direktreglering med ditt försäkringsbolag under kontorstid. Vi kan dock inte lova att försäkringsbolaget accepterar direktreglering. Detta kan vara fallet vid vissa sjukdomar eller om försäkringen är relativt nytecknad.

Direktreglering innebär att du betalar din självrisk och eventuell djurägardel på överskjutande avgift direkt till kliniken. Resterande belopp faktureras försäkringsbolaget. Vi tar en administrativ avgift för direktreglering (se sidan "Priser").

Går djuret hem efter att försäkringsbolaget har stängt för direktreglering, kan vi beräkna ett schablonmässigt belopp att betala. Vi gör direktregleringen med försäkringsbolaget i efterhand och justerar det exakta beloppet med dig senare.

För att vi ska kunna hjälpa dig med direktreglering, meddela försäkringsbolag och försäkringsnummer i samband med registreringen i receptionen. Allra bäst är om du har med dig ett gällande försäkringsbrev. Om du är osäker om försäkringens villkor eller giltighet, kontakta alltid ditt försäkringsbolag! Tänk på att inte bara hundar och katter kan försäkras, utan även andra smådjur.

Notera att det kan finnas reservationer i din försäkring som innebär att den kanske inte ersätter precis den aktuella skadan eller att hela försäkringsbeloppet redan har utnyttjats.

Vi rekommenderar dig att alltid själv ta kontakt med ditt försäkringsbolag inför en större operation för att kontrollera att försäkringen täcker det aktuella ingreppet. Det är viktigt att ha med ditt försäkringsbrev eller försäkringsnummer vid besöket!

Agriakortet

Om du vill kan du inför besöket, med vår hjälp, ansöka om Agriakortet för att täcka veterinärvårdskostnaderna. Då finns tre alternativ:

Glöm inte att ta med din legitimation! Om sökande inte uppfyller kraven, måste medsökande närvara med legitimation.

 

Faktura eller delbetalning med Svea ekonomi

När kostnaden är oväntad eller försäkringen kanske inte täcker allt är det bra att kunna betala med faktura eller att dela upp sin betalning. Vår delbetalning gör det möjligt för dig att själv bestämma en betalningstakt som passar dig.

Så funkar det:

1. Ansök om faktura eller delbetalning i kassan på din klinik eller via denna länk

2. Kreditansökan görs direkt och du får svar lika snabbt. En godkänd ansökan är giltig i 90 dagar. 

3. Signera köpet med Mobilt BankID

Exempel på delbetalning
Du kan dela upp din kostnad över 12 månader räntefritt. En uppläggningsavgift på 245 kr tillkommer samt en administrativ avgift på 29 kr / månad.
Effektivränta på beviljat belopp 20,000 kr är 5,67 %.

För att beviljas kredit måste du uppfylla basvillkoren: