Stadsmissionens besökare får ta med djur gratis till Djursjukhuset

Stadsmissionens besökare kan ta med sina husdjur gratis till AniCura Kalmar Djursjukhus nu på söndag. Där får de sin hund eller katt undersökt av veterinär.

AniCura Kalmar Djursjukhus behandlar husdjur vars ägare inte har pengar till en veterinärundersökning. På djursjukhuset blir djuren undersökta, öron och knölar gås igenom och klorna blir klippta om det behövs.

– Vi har länge funderat på vad vi kan göra för att hjälpa utsatta och deras djur, säger filialchef och veterinär Suzanne Sandquist. Våra kollegor i Stockholm och Göteborg har gjort liknande satsningar och det känns jättebra att kunna hjälpa till.

Hittills har åtta personer anmält sig och djursjukhuset tar emot alla mellan 11–16.

Katarina Borgemo, diakon på Stadsmissionen, säger att det är fantastiskt att djursjukhuset ställer upp på det här viset.

– Djuren har en sådan stor betydelse för våra besökare. Det tär på dem att de saknar pengar till ett veterinärbesök när hunden eller katten mår dåligt. Att få gratis vård till djuren som kanske betyder mest i livet är otroligt värdefullt. Det är ju så här man vill att det ska fungera, att människor ställer upp och vill hjälpa dem som inte har det så lätt i vårt samhälle.

Ladda ner artikeln