En insats för människans bästa vän

Artikel i Kalmarposten 170405

För många djurägare är den fyrbenta vännen bland det viktigaste i livet. Att gå runt och oroa sig för sitt djurs hälsa om man inte har råd att gå till veterinären kan därför vara riktigt ångestfyllt.

Kalmarposten var på plats när AniCura Kalmarsund slog upp portarna för att ta emot djur vars ägare saknar hem.

För att hjälpa både djuren och människorna bestämde sig AniCura Kalmarsund för att göra en insats och arrangera en dag när hemlösa kunde få gratis vård för sina husdjur. Inspirerade av ett liknande projekt i Göteborg kontaktade man Stadsmissionen och frågade om de var intresserade. Det var de!

Den här premiärdagen var 15 patienter inbokade för att få experthjälp med allt från att ta bort tandsten till att kika på konstiga knölar.

– Vi går igenom djuren och lämnar med medicin så att djuren verkligen blir behandlade, säger Suzanne Sandquist, veterinär på AniCura Kalmar Djursjukhus.

Och djurvänner finns det gott om i Kalmar. Sedan ryktet gått om djursjukhusets initiativ är det många som hört av sig och frågat hur de kan donera pengar för att hjälpa till att anordna fler dagar. Förhoppningsvis kan alltså fler få hjälp i framtiden!

Läs artikeln i Kalmarposten