Här får hemlösas hundar vård

Artikel Accent 20160211

På Anicura veterinärmottagning på Gärdet i Stockholm får hemlösas djur möjlighet till gratis vård under två dagar om året. På Alla hjärtans dag är det dags igen.

Två dagar per år – en helgdag i anslutning till Alla hjärtans dag och en i anslutning till Djurens dag – kan människor komma hit med sina fyrbenta älsklingar och kostnadsfritt få djuren undersökta, vaccinerade och ompysslade. Om vidare vård krävs får hunden komma tillbaka på ett kostnadsfritt återbesök.

"Vi har aldrig sett några vanvårdade hundar här. Ägarna är i allmänhet väldigt måna om sina djur och i många fall är de till och med mer hälsosamma än hundar som lever i ”vanliga” familjer, eftersom de är ute och rör på sig mycket. De betyder allt för sina ägare, på många olika plan. Hunden är en trofast vän som inte sviker och utgör dessutom en länk mot samhället. Den underlättar sociala kontakter och är ibland det enda ”normala” man har i livet", säger Carol Ringström, enhetschef AniCura Gärdets Djurklinik, och tillägger att det faktum att många missbrukare har stora hundar ofta handlar om att man vill att hunden ska kunna försvara en vid behov.

Läs hela artikeln