Forskning till nytta för hund & katt

AniCura är med som samarbetspartner när Agrias och SKKs forskningsfond bjuder in till seminariet Forskning till nytta för hund och katt på Scandic Infra City, Stockholm, den 21 november 2015.

På seminariet presenterar nordiska forskare resultaten av sin forskning under de senaste tio åren. Forskningsseminariet är ett tillfälle för dig som är uppfödare eller bara extra intresserad att få höra forskarna presentera sina resultat och ställa frågor inom deras områden.

Precis som namnet antyder syftar seminariet till att lyfta fram den praktiska nytta som forskningen lett fram till. Du kommer att få höra allt från hur man förebygger skador på den växande hundens rygg till den ärftliga bakgrunden till livmoderinflammation hos tikar. Forskningen som presenteras spänner över många delar av det veterinärmedicinska fältet men innefattar även forskning från andra områden såsom human-animal bond.

Forskningsseminariet består av åtta miniseminarier samt en posterutställning. Två av seminarierna avhandlar forskning kring katt medan övriga handlar om hundforskning. Alla deltagande forskare presenterar sina resultat i posterutställningen som du kan ta del av under fika- och lunchraster.

Seminariet riktar sig främst till dig som är uppfödare eller arbetar med hund och katt, men även du som är extra intresserad av den här typen av forskning är välkommen.

Seminariet arrangeras av SKKs och Agrias forskningsfond i samarbete med Thure F och Karin Forsbergs stiftelse samt SVAs och SLUs egna forskningsstiftelser. Anicura, Royal Canin och SLU är officiella samarbetspartner.

Program forskning till nytta för hund och katt

För mer information, kontakta Camilla Millner på SKKs kansli.

Telefon: 08-795 30 00 E-post: camilla.millner@skk.se

Anmäl dig till seminariet

Nytt sista anmälningsdatum är den 9 november!